عطر های نیش و کامرشال, وبلاگ های آموزشی

گروه بویایی عطرها(olfaction groups)

گروه بویایی عطرها(olfaction groups)

گروه بویایی عطرها(olfaction groups) مهم ترین و پایه ای ترین مفاهیم در شناخت گونه بندی عطرها، شناخت گروه های بویایی (olfaction groups) هستند.

اولین طبقه بندی گروه های بویایی در اوایل قرن بیستم در حدود سال های ۱۹۰۰ میلادی انجام شد که زیاد کاربردی نبود. در سال ۱۹۴۹ میلادی ، پاول ژلینک ( Paul Jellinek ) که یک عطر ساز اتریشی بود، اولین طبقه بندی مناسب از گروه بویایی را ارایه کرد. گروه های بویایی در سال ۱۹۸۳ تکمیل و به صورت استاندارد در آمدند به طوری که حتی برخی از متخصصان ساخت و تست شراب از این استاندارد گروه بویایی استفاده می کردند.

شاید بار ها سعی کرده باشید که با گفتن جملاتی مثل: «بوی گرم و خاصی داشت» یا «مثل بوی طبیعت تو فصل بهار بود» فروشنده ی عطری را راهنمایی کنید تا بوی مورد نظر شما را پیدا کند. باید بدانید، کاری که شما تلاش در انجام آن داشتید، توصیف یک رایحه است و در این زمینه اصطلاحاتی بسیار فراتر از گرم و تلخ و شیرین و خنک و.. وجود دارد.

گروه بویایی

شاید برایتان پیش آمده باشد که در توضیحات یک عطر، اصطلاحاتی دیده باشید و تعجب کنید و معنی آن را ندانید. یا برعکس شاید از توصیف رایحه ی آن عطر، با آن کلمات لذت برده باشید

گروه های بویایی اسامی ای هستند، که به دسته های مختلف عطر داده می شوند. این نامگذاری بیش از هر چیز بر اساس موارد زیر انجام می شود:

مواد اولیه مورد استفاده در ساخت عطر (نت های عطر).
احساس و تصوری که یک رایحه در فرد بوجود می آورد.
تصور عمومی مشترک بین افراد از یک بو یا یک عبارت.
تعداد این خانواده های مختلف بو، بسیار زیاد است.مثل:بوی مرکباتی-میوه ای -سبزیجات و آجیل-گلی-گلهای سفید-رایحه سبز-گیاهان دارویی-رایحه تند-شیرینی و بوی گورمند-رایحه چوبی و خزه-رایحه زرین و بلزم ها-رایحه مشک-رایحه امبر-رایحه بوی حیوانات-رایحه نوشابه ها-رایحه های طبیعی و مصنوعی-رایحه های عجیب و غریب

اما دسته هایی اصلی و مهم تر وجود دارد که در صنعت عطر، بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر 7 گروه بویایی اصلی در صنعت عطرسازی شناخته می شود. که هریک از گروه ها به تعدادی زیر شاخه تقسیم می شوند.

رایحه کهربا (Amber)

عطرهای کهربایی با کهربا غالب به لطف گرما و احساسی برجسته در یک گروه جداگانه قرار می گیرند. دسته گل مجلل آنها شامل مواد مست کننده و فشرده مانند مشک، وانیل، رزین های عجیب و غریب و چوب است که اغلب با گل ها و ادویه های عجیب و غریب همراه است.

گل کهربا
امبر فوگر
کهربا تند
وانیل کهربا
امبر چوبی

 رایحه معطر (Aromatic)

نت‌های معطر معمولاً از مریم گلی، رزماری، زیره سبز، اسطوخودوس و گیاهان دیگر ترکیب می‌شوند که رایحه‌ای بسیار تند و تند دارند. آنها اغلب با مرکبات و نت های تند ترکیب می شوند. ترکیبات معطر معمولی عطرهای مردانه است

معطر
فوگر معطر
میوه ای معطر
سبز معطر
تند معطر

رایحه چیپر ( Chypre )

این گروه بویایی پس از عطر Coty Chypre که در سال 1917 ساخته شد نامگذاری شد.

Chypre در فرانسوی به معنای قبرس است. این رایحه تند بر پایه هارمونی خزه بلوط، لبدانوم، نعناع هندی و ترنج است.

چیر گلی

چیپر میوه ای

رایحه مرکبات ( Citrus )

عطرهای مرکبات قدیمی و فراوان هستند.ترکیبات آن بر پایه لیمو، پرتقال، ترنج، گریپ فروت یا ماندارین،

با سایر نت های مرکبات،معطر و تارت برای مردان و نت های گلی برای زنان است.

مرکبات معطر

مرکبات مرکبات (بوهای خوراکی)

رایحه گلی ( Floral )

این بزرگترین گروه معطر شامل نسخه های متعددی از ترکیبات با قلب گل است: گل های تازه چیده شده، گل هایی با رنگ های آبی، سبز یا پودری، و همچنین ترکیبات گل آلدهیدی، گلی-میوه ای و لذیذ.

آلدهید گلی

معطر گلی

میوه ای گلی

گورمند میوه ای گلی

سبز گلی

مشک چوبی گلی

رایحه چرمی (Leather)

رایحه های چرمی در ظرافت های مختلف از ترکیبات گلدار، مخملی گرفته تا تارت و دودی در این گروه قرار می گیرند. معطر کردن محصولات چرمی برای پوشاندن بوی نامطبوع خود چرم، از آنجایی که در تولید سنتی آن از ادرار و مدفوع گاو و نیز خون و قیر استفاده می شد، آغاز عطرسازی بود.

رایحه چوبی (woody)

وودی ترکیبات مجلل نت های چوبی در قلب عطر با نت های چوبی پایه برجسته شده است. چوب صندل گرم و مرموز، سدر و خس خس خشک تر و تیزتر، گونه های عجیب و غریب رزین مانند و ملایم معمولاً با نت های معطر و مرکباتی همراه هستند.

آبی چوبی

چوبی آروماتیک

وودی چیپر

مشک چوبی گل

چوبی تند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *